1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

DİL VE KÜLTÜR KOMPOZİSYON

 

        Dil en güçlü iletişim ve aynı zamanda en güçlü aktarım aracıdır. Bu nedenden dolayı duygularımızı ve düşüncelerimizi kelimelerle dilimizle aktarmaya çalışırız.

        Dil insanların kendilerini aktarma aracı olduğu gibi aynı zamanda toplumun kendi kültürünü aktartma aracıdır. Topluluklar varlıklarını sürdürmek için kendisine ait olan her türlü kültürel değeri bir sonraki nesillere aktarmaya çalışır.

        Kültürel değerler fiziki olarak cami, köprü, mimari alanlar gibi aktarıldığı gibi sözel ve yazılı şekilde de aktarılmaktadır.

        Sözel ve yazılı şekilde aktarımın sağlıklı olabilmesi için dilin kullanımı çok önemlidir. Bir neslin anlattığını sonraki nesiller anlamakta güçlük çekerse kültür aktarımında sorun ortaya çıkmış demektir.

        Dilin yabancı unsurlardan korunması ve sonraki nesle aktarımı konusunu da dikkatli olunması gereklidir. Gerek sözlü gerekse yazılı anlatımlarda Türk dilini ön plana çıkarmak gereklidir. Her türlü anlatım şekli kayıt altına alınarak bir sonraki nesle sağlıklı aktarımlar yapılmaladır.

        Kültür aktarımının gücü toplumun birlikte yan yana kalmasına güçlü etki yapmaktadır.

 

 

 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...