1 görüntülenme
Arkadaş davranışları hakkında sorular kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba,

Uykuda konuşmak değişik şekillerde ortaya çıkabilmektedir.

Kimi durumlarda kişiler sadece mırıldanır, inler veya anlamsız kelimeler söyleyebilir.

Bazı durumlarda sayıklayan kişi ile konuşabilir sorularınıza cevap alabilirsiniz. Bu durumda verilen cevapların doğruluğu konusunda dikkat edilmesi gereklidir. Kişi sorduğunuz sorulara cevap verebilir. Cevap veren durum kişinin geçmiş yaşantıları ile bağlantılı bir süreç olacağı için hoşunuza gitmeyebilir. Hoşunuza gitmeyen bir şeyler ortaya çıksa dahi bunu önemsememenizi tavsiye ederiz. Çünkü kişi konuştuğu konularla ilgili olarak size bilinçli şekilde cevap vermiyorsa size önem verdiği veya ilişkinizi önemsediği içindir.

Uyku esnasında kişilerin otokontrolü kaybolur. Bu noktada daha çok bilinçaltı dediğimiz geçmiş yaşantı anıları harekete geçer. Bu süreçlerden hatırlanan durumlar daha çok karışabilmektedir. Çünkü zaman kavramı ortadan kalkar sadece anılar harekete geçer. Harekete geçen anılar kendi içinde zaman sırasına göre değil duygusal anlamdaki önemine göre yüzeye çıkar. Çok unutulmak istenenler en zor hatırlananlar olur ve kolay kolay yüzeye çıkmaz. Rüyalarda dahi bu anılar görünmez. Bazı anılar fazla tehlikeli olmadığı için kişiler bunları rahatlıkla yüzeye çıkarıp konuşabilir.

Yani uykuda konuşan kişilerin verdiği bilgiler anlamsız ve karmaşık olacağı için bunlar üzerine yoğunlaşmak sadece size zarar verir.

En tehlikeli olan durum birinin ismi veya tehlikeli bir cümlenin kurulmasıdır. Böyle bir durumda fazla ciddiye almamanız gerekmektedir. Çünkü duygusal anlamda etkili olan olaylar birbirine karışmış  ve size farklı bir isimde veya şekilde anlatılmış olabilir.

Uykuda konuşmak ciddi bir hastalık belirtisi değildir. Sadece kişinin yoğun stres altında olduğunun belirtisidir.

Esen kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...