1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

DUYGULARIMIZ

                Doğduğumuz andan itibaren biz insanlar duygularımızın etkisinde yaşarız. Bu bizim insan olmamızın sonucudur. Çünkü duygular aynı zamanda bizim güzeli, sevinci, mutluluğu , kötülüğü , acı gibi birçok durumu duygularımız ile tanımlarız.

                Hayatımız boyunca  alacağımız birçok kararda duygularımızın etkisini görmekteyiz. Bu duyguların en başında sevgi duygusu gelir. Sevgi duygusu hayatımızın keyifli , mutlu ve güvende geçmesine yardımcı olur.  Bir diğer olumlu duygu ise güven duygusudur. Güvenebilmek hayatımızın daha güçlü ve anlamlı olmasını sağlamaktadır.  

Olumsuz duygularımızda vardır. Bu duyguların başında öfke duygusu gelmektedir. Öfke duygumuz olumsuz bir durumda kontrolü kaybettiğimizde çok yıkıcı olup geleceğimizi şekillendirebilmektedir.  Öfkeli bir anımızda yaptığımız bir davranış bizi geri dönüşü olmayan yollara götürebilir. Diğer bir duygumuz panik duygusudur. Panik duygusu harekete geçtiği zaman kontrolü kaybetme durumu ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda sakin kalınmazsa yine büyük hatalar yapılabilmektedir.

Duygular hayatımızın olumlu veya olumsuz etkileyebileceği için kendi duygularımızı tanımamız ve yön vermemiz gereklidir.

Dost kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...