1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(7.6k puan) tarafından cevaplandı

MEDENİYET

                Medeniyet daima gelişme ve değişim gösteren bir süreçtir. İlk aletlerin kullanılması ilk avlanmanın başlaması, ilk toplayıcılık davranışı medeniyetin temelini atmıştır.

                Medeniyet tarihin içinde milletlerin , toplulukların ve bireylerin yaşantıları ile oluşturduğu birikimler toplamıdır. Her toplum veya millet medeniyet sürecini farklı şekilde geçirmiştir. Kimi bronz çağ dediğimiz bir dönemdeyken kimi topluluklar cilalı taş döneminde olabiliyordu. Sonuçta bütün medeniyetler bu süreçleri geçirmiş durumdadır.

                Gelişen medeniyetler günümüze kadar çok fazla değişime uğramıştır. Muhtemelen gelecekte medeniyet daha farklı bir duruma doğru gelişim göstermeye devam edecektir. Gelecekte günümüzü medeniyetleri için farklı anlatımlar olacaktır.

                Medeniyeti oluşturan temel insandır. Günümüz medeniyetleri için en önemli unsurlar insan hakları ve doğal yaşanması korunmasıdır. Çünkü daha önceki medeniyet aşamalarında birçok unsur tamamlanarak günümüz medeniyetine ulaşılmıştır.

                Ulaşılan teknoloji ile birlikte medeniyetler arası iletişim çok yüksek seviyeye ulaşmıştır. Bu iletişim sonrasında bütün dünya için ortak olacak bir medeniyet anlayışının oluşması çok muhtemel bir durumdur.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...