1 görüntülenme
Sosyal Bilgiler kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(7.6k puan) tarafından cevaplandı

FARKLILIKLAR

                Toplumu oluşturan bireyler kendi içlerinde değişik özelliklere sahiptir. Kimisinin ten rengi, kimisinin kaş yapısı, kimisinin burun yapısı derken hepsi birbirinden farklı özellikler göstermektedir.

                Bu farklılıklara rağmen insanlar birlikte yaşamayı başarabilmektedirler. Bunu başarabilmelerinin temel sebepleri farklılıklarına odaklanmamalarıdır. Birlikte yaşayabilme ve hareket edebilmek isteğinin daha ön planda olmasıdır. Demokrasi ve insana saygı bilincinin yüksek olması başka bir etkendir.

                Farklılıklarımız bizi biz yapan bir özelliktir. Bu nedenden dolayı bu farklılıkları olumsuz değil de bir zenginlik aracıymış gibi değerlendirmek gereklidir. Bu farklılıkları bulundukları toplumların daha iyi noktalara ulaşmasını sağlayabilmektedir.

                Farklılıklar her insan için bir şanstır. Yeter ki bu farklılıklara güzel şekilde yaklaşmayı becerebilelim.

(7.6k puan) tarafından cevaplandı

FARKLILIKLARIMIZ

                Türk toplumunu oluşturan insanlar din, dil, ırk, inanç konularında çok farklılıklar gösterebilmektedir.

                Toplumumuz bütün bu farklılıklara rağmen birlikte yaşama konusunu çok başarılı olmuştur. Bütün kışkırtmalara karşı  herkes sağduyulu çabalar gösterebilmektedir. Bütün olumsuzluklara rağmen duygusal tepkiler verme konusunda daha kontrollü olmuştur.

                Toplumsal kültürümüzde önemli olan birlikte insan gibi yaşama isteği ön plandadır. Birbirine saygılı şekilde birlikte yaşama isteği bütün farklılıkların önemsizleşmesine neden olmaktadır.

                Türk toplumunun bu bilince ulaşması çok uzun yıllar almıştır. Kültürel yapıdaki gelişme önce insan algılayışının ön plana çıkmasını sağlamıştır.  Karşılıkla saygıyla, sevgiyle bir çok sorunun ortadan kalktığını tecrübe etmiştir.

                Farklılıklarımızın bizim ve toplum için kazanç olduğu bilincinde hareket etmemiz en büyük kazancımız olacaktır.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...