1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(7.6k puan) tarafından cevaplandı

ÖZGÜRLÜK

                Özgürlük bizim toplumumuzda yanlış yorumlanan bir kelimedir.

                Toplumumuzda özgür olduğunu düşünen bireyler yüksek sesle müzik dinlemenin kendi özgürlüğü olduğunu düşünür. Yolda yürürken yaya geçidini kullanmadan istediği yerden geçmeyi hakkıymış gibi algılar. Yani özgürlük bizim toplumumuzda her şeyi yapabilme özgürlüğü olarak algılanmaktadır.

                Demokrasinin geliştiği toplumlarda özgürlük yasalar çerçevesinde serbest bırakılmıştır. Yani bir özgürlüğünü kullanacaksan bunun nereye kadar sınırlı olduğunu bileceksin. Gösteri, yürüyüş protesto gibi birçok hak sınırlandırılmış şekilde kullanılabilmektedir.

                Özgürlüğümüzün başkasının özgürlüğü sınırlarında bittiğinin bilinmesi birçok davranışımızın daha kontrollü olmasını sağlayacaktır. Başkalarının özgürlüğü yine bizim özgürlük sınırlarımız ile sınırlıdır.

                Başkalarını rahatsız etmek, onları zor durumda bırakmak, zarar verici davranışlarda bulunmak özgürlük değil daha çok zorbalık olarak adlandırılabilir.

                Toplumumuzda özgürlük kavramının benimsetilmesi ve tekrar anlamlı hale gelebilmesi için çalışmalar yapılması gerekmektedir.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...