1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (32.2k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

DOMATES SALÇALI KIZ

Kitap çürük yumurta kentinde geçmektedir. Bu kentin en geveze iki karga yaşarmış. Bu kargalar meydanda dolaşır tiktak tiktak konuşur dururmuş. Bazen de ofislere girer yazılı belgeler çalıp kaçarlarmış. Bu çalıp kaçmalardan sonra bir kenarda durur yazılanlar hakkında konuşurlarmış.

En son çaldıkları belgeyi okuyup incelediklerinde karşılarına yetiştirme yurdunda büyüyen ve sonra gerçek ailesine kavuşan bir kızın hikayesi ile karşılaşırlar. Hikaye kısa  Güneş isimli bir kız çocuğun yaşam öyküsüdür.

Öykü bir kızın yetiştirme yurdunun kapısında bir kız çocuğunun bulunması ile başlıyor. Kızın ismi güneştir. Güneş dokuz yaşına kadar yetiştirme yurdunda büyür. Yetiştirme yurdunda bir çok arkadaşı olur. Yetiştirme yurdunda bu arkadaşlarının dışında çok sevdiği ona bakmış olan sulak annesi de bulunmaktadır.

Sonra gerçek annesi güneşi bulur. Onu kendi yanına alır. Güneş için işler karışmıştı. Annesi yeni  bir hayat kurmuş kızını da yanına almıştı. Eve gittiğinde bir oğlanın daha var olduğunu görür. Evde hiçbir şey istediği gibi gitmez. Onlarla geçinemez ve hep yalnız kaldığı duygusun yaşar durur. Evden kaçar.

Evden kaçtığı zaman sığınacağı tek kapıya gider. Sulak annesi onu kabul eder. Sulak anne işin ciddiyetini anlar ve kendi hayatından kesitler aktarır. Bu hayat hikayesi Güneş’i etkiler. Güneş daha sonra ailesine geri döner. Bu dönüşünde ailesinin kendisine karşı daha dikkatli ve iyi davrandığını görür. Bu sefer dedesi de aileye katılmıştır. Dedesini çok sever. Zamanla aile ile birlikte çok mutlu bir hayat sürmüşler.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...