1 görüntülenme
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde (6.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(7.8k puan) tarafından cevaplandı

A- Penisin ucu, sünnet derisi altındaki yuvarlak kısım, hazneye girince, meni gelmese de, erkek de, kadın da cünüp olur. Yuvarlak kısım girmezse, cünüp olmaz.

B- Erkekte koyu beyaz ve kadında akıcı sarı meni, yerinden şehvetle kopup çıkarsa cünüp olunur.

C-Rüyada şehvetlenip uyandığı zaman, meni akmış olduğunu gören erkek ve kadın cünüp olur. Rüyada ilişkide bulunduğunu görür, fakat uyanınca meni akmamışsa, meni yoksa gusletmez. Bazı âlimler kadının menisi içeri akar, ihtiyaten yıkanması iyi olur demişlerdir.

D- mastürbasyon guslü gerektirir.

E- Şehvetle yerinden ayrılan meni, idrar yolunda kalıp, daha sonra buradan, şehvetsiz de çıksa, gusletmek gerekir. İdrar yaptıktan veya bir müddet uyuduktan sonra çıkarsa gusül gerekmez.

F-Hayz veya lohusalık hali bitince yahut cünüp olunca gusletmek farzdır. Hayz bitince, cünüp de olursa, ikisi için bir gusül yetişir. Kadın cünüp iken hayz görürse, isterse hemen gusleder, isterse hayz bitene kadar bekler, sonra ikisi için bir defa gusleder.

 

G-Kadın, kocasını düşünürken şehvetlense, sonra titreyerek, kasılarak sarımtırak bir akıntı yani meni gelse, gusül gerekir.
(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba,

Gusül boy abdesti almak dinimizin gereklerinden biridir. Dinimiz gusül abdesti alınmadan sokağa çıkılmaması gerektiğini söylemiştir.

 Cünüplük Halini oluşturan birden fazla durumlar vardır. Bu durumları sıralayacak olursak,

a)Ergenlik dönemine girmiş erkeklerin sperm salgılaması yani cinsel organından beyazımsı görünümlü bir sıvının gelmiş olması, kızlarda ise bu durum daha farklıdır. Kızlarda ay başı dediğimiz durumların oluşması halinde aybaşı halinin sonunda gusül abdesti alınması gerekmektedir.

b) Ergenlik çağına gelmiş ve yetişkin olmuş her erkek veya kadın cinsel ilişkiden sonra gusül abdesti almak zorundadır.

c) Uyku sırasında görülen şevhet uyandırıcı rüyalardan sonra cinsel organdan spermin çıkmış olması gusül almayı gerektirmektedir.

d) Doğum yapmış kadınların lohusalık döneminin bitmesinden sonra gusül boy abdesti alınır.

e) Abdestin kaçtığını düşündüğünüz hallerde alınmasında fayda bulunmaktadır.

Esen kalın

 

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...