1 görüntülenme
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

Suçlu kişilerin rahat şekilde mahkeme salonundan çıkması mağdurların mağduriyet duygusunu arttırabilir. Bu Mağduriyetlik duygusu yaşayan kişiler kendi adaletlerini sağlama düşüncesine kapılabilir ve yanlış hareketler yapabilir.

Suçlunun rahatlıkla gitmesi suçlu kişide yaptıklarının doğru olduğu algısına neden olabilir. Bu tür algıya sahip olan kişilerin aynı suçu tekrarlama olasılıkları yüksektir. Yani suçluyu farkında olmadan ödüllendirmiş oluruz.

Suç işleyen insanlarda genel anlamda empati ile ilgili sorunlar yaşanmaktadır. Empati duymadıkları için verilen cezalar onlar için anlam ifade etmez. Karşıdakini anlamasının sağlandığı bir ceza daha eğitici olabilmektedir.

Suça oranla cezanın ağır olması suçlu kişiyi daha kötü yapmaktadır. Haksızlığa uğramışlık algısı içinde olması durumunda iç dünyasında yoğun öfke oluşur. Yoğun öfke insanlara, topluma ve adalet sistemine karşı düşmanlığa dönüşür. Dışarı çıktığında içerisini görmüş olmanın rahatlığı ile suç işleme meyilli olur.

Cezanın ağır olduğu suçlarda kişide intikam alma duygusu gelişir. Kendi adaletini kendisinin sağlaması gerektiği gibi bozuk bir algı geliştirebilir.

Başarılar dilerim

 

 

 

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...