1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(38.7k puan) tarafından cevaplandı
 
En İyi Cevap

Kullanılan atasözü: Sakla samanı gelir zamanı.

Mehmet'in ailesi çok varlıklıymış. Bir yaz Amerika'ya giderler, bir yaz Almanya'ya giderlermiş. Mehmet hiç yokluk nedir bilmezmiş. Mehmet hep kolejlerden kolejlere gitmiş, birçok olanağı olmuş. Eylül ayında liseye yeni başlayacakmış. Eylül ayında başladığı lisede ilk tanıştığı kişinin adı Arda imiş.

Zaman geçtikçe fark etmiş ki Arda çok varlıklı değil. Mehmet fark etmemiş ama ondan çok fazla şey öğrenmiş. Mesela, Mehmet Arda'ya yazın ne yapacağını sormuş, Arda'nın cevabı ise, "Yazın okul paramı karşılamak için çalışacağım." olmuş. Mehmet kötü niyetli olmadan sormuş, "Ne gerek var ki? Şimdi ailen paranı ödeyebiliyor ise ne gerek var çalışmaya?". Arda cevap vermiş: "Yarın ne olacağını bilmeyiz arkadaşım Mehmet. Allah korusun belki finansal bir sorun yaşarsak okuluma devam etmek istiyorum.".

Gel zaman git zaman, okul fiyatları yükselmiş ve ne yazık ki Arda'nın dediği gibi olmuş. Finansal sorunlar sadece Arda değil, okuldaki zengin fakir herkesi vurmuş. Birçok kişi okula devam edemeyecek hale gelmiş. Arda okuluna devam edebilmek için o yaz çalıştığı parayı kullanmış. Geri kalan kısmını ise okuldan sonra çalıştığı restorandan biriktirdiği para ile ödemiş. Ne demişler, sakla samanı, gelir zamanı.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...