1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

YAZININ GELİŞİMİ

                Yazının gelişimi ilk insanların avlamak istedikleri  hayvanların resimlerini mağara duvarlara çizmesi ile başlamıştır. Mağara duvarlarına çizilen çizgilerle bazı şeyleri değiştireceklerine inandılar.  Evet birşeyler değişti fakat değişen onların düşündüğü gibi avlar ile ilgili olmadı.

                Mağara duvarında başlayan çizim günümüzdeki yazıya kadar ulaşmıştır. Günümüze kadar geçirmiş olduğu aşamalar ise her toplumda farklı şekilde seyretmiştir.

                Çizimlerle birbirlerini anlamaya başlayan insanlar zamanla daha özel şekiller geliştirmeye başladı. Bu özel şekiller bir anlam ifade edecek şekilde düzenlenmeye başladı. Bu şekilleri boyların bayraklarında karşımıza çıkmıştır.

                Bayraklardaki şekillerle birlikte her millet kendine özgü şekiller geliştirmiş ve çeşitli alfabelerin oluşmasını sağlamıştır. Bu alfabe çeşitliliği günümüzde de sürmektedir. Alfabelerden yararlanarak  birbiri ile iletişim kuran insanlar artık bilgilerini daha rahat aktarmaya başlamıştır.

                Yazının yardımı ile bilgilerin aktarımı daha kolaylaşmıştır. Bu durum medeniyetin  çok hızlı ilerlemesini sağlamıştır. İlerleyen medeniyet günümüzde Mars’a kadar gidebilmiştir.

                Bilgi birikimlerinin devamlılığının sağlanması ilk çağlarda başlamış olan mağaradaki çizimlerle başlamıştır.  İlk insanlar yaptıkları bu çizimlerin gücünü görmüş olsaydılar eminim çok şaşırırdılar.

                Yazı medeniyetlerin temelini oluşturmuştur.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...