1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba,

KÜTÜPHANE VE HAPİSHANE

                Toplumsal yaşantı içinde hukuk kurallarına uymayan, insan hayatlarını tehlikeyi atan ve birçok soruna neden olan durumlar için hapishaneler kurulmuştur. Hapishaneler kamu düzenini korumak için kurulması yanında kişileri düzeltmeleri beklenmektedir.

                Toplumsal yaşantıda hapishaneye ihtiyaç duymadan veya en az seviyede duymak için eğitime ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitim okullarda verildiği gibi kişilerin kendilerini geliştirmesi ile olabilmektedir. 

                Kişi okulda kendini geliştirebilmektedir. Okul bittikten sonraki süreçlerde kendini geliştirmek için destekleyici bilgi kaynaklarına yani kitaplara ihtiyaç duyar. Bütün kitapları satın alamayacağına göre kitaplara ulaşması için en yakın kaynak kütüphanelerdir.

                Kütüphaneye ulaşan veya kütüphaneye uğrama alışkanlığı geliştiren insanlar kendilerini geliştirme ve bilinçlendirme şansına sahiptirler. Her kitap kişiye yeni  yeni bilgiler ,deneyler , düşünceler öğrettiği için gelişim devam eder.

                Kütüphaneye gitme alışkanlığı kişide düşüncenin gelişmesine, sorunlar karşısında sorun çözme becerisinin gelişmesine yardımcı olur. Düşünme sorun çözme becerisi gelişen kişiler ne kadar çok olursa toplumsal yaşantı o kadar sorunsuz geçer. Çünkü düşünmeyi beceren insanlar kendileri dışında etrafındaki insanları da olumluya yönlendirir. Sorunları çözmeyi öğretir. Duygularını kontrol etmeyi gösterir. Yapacakları davranışların sonuçları hakkında önceden düşünce çalışması yaptırarak bilinçlendirme yapar.

                Yani kütüphane kişisel gelişimi sağladığı gibi toplumsal düşünme çemberinin gelişmesine etki eder. Buda birçok olayın sorunun oluşmadan çözülmesi anlamına gelir. Çözülmüş birçok sorun suçlu insan oranının düşüreceği için hapishanelere ihtiyaç duyulmayacaktır.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...