1 görüntülenme
Atasözleri ve deyimler kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ

Yapılacak işlerde  insanlar gerekli  yedeği, malzemeyi, birikimi sağlamak gerektiğini anlatır. Eğer kişiler yapacakları işlerde bu tür destekleri hazırlamamış ise ilerleyen zamanlarda ortaya çıkar sorunların çözümü için başkalarından destek alarak çözseler dahi bu yeterli bir çözüm olmaz. Bu durumdaki işler daima sorunlu olur ve zarar ile sonuçlanır.

Yapacağımız her işte mutlak yedek birikimimiz olmalıdır. Yedek birikimimiz en zor zamanlarda bizim zorluğu atlatmamıza yardımcı olur.

Başkalarının bize yardım edeceğine güvenerek yola çıkarsak bu bizim için sorun olacaktır. Çünkü destek olabilecek olan insanların desteklerinin sınırları vardır ve bu sınırlara ulaşıldığında iş dönülmez noktaya gelmiş olacaktır. Zor süreçler daha ağır sonuçlar verecektir.

Örneği, bir market açtığımızı düşünelim. Bu marketi açtığımızda en az altı ay doğru düzgün para kazanmayacağını düşünerek altı aylık masrafları karşılayacak birikimimiz olmalıdır. Eğer bu birikimi yapmadan hareket edersek destek alsak dahi aldığımız destekleri gere ödeme durumunda kalırız ve daha ağır sonuçlar ortaya çıkabilir.

Esen kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...