1 görüntülenme
Atasözleri ve deyimler kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,

Kısa Açıklama

Bu atasözümüz daha çok kişilerin kendi işlerini yapmaları ve başkalarına güvenerek hareket etmemeleri konusunda yönlendirme yapmaktadır.

İnsanlar hayatları boyunca birçok işle meşgul olur. Bu işlerin bir kısmı kendi işleri olurken bir kısmı da grup çalışması gerektiren işlerden oluşmaktadır.

İş bölümlerinde işi yeterli beceriye sahip olmayan kişilere verdiğimiz zaman bu konuda sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda işi verenler sorunları çözüp işin devamlılığını sağlamaya çalışır. Bu durumlarla sürekli karşılaşan kişiler ise belli bir süre sonra başkalarının yapması gereken görevleri de kendileri yapmaya başlar. Başkasının yaptığı çalışmalara güvenememektedirler.

Bu güvensizlik sonucunda bütün işin kontrolü kendinde olmaya başlar. Kontrol kendinde olmaya başlayınca başarılı sonuçlar elde etmeye başlar. Bu başarının sonucunda işini daha çok benimsemeye başlar. Kendi işine yoğunlaşmak kendisi için rahatlık ve iç huzur getirir.

Bu tür insanlar kendi işlerini yaptıkları için genelde kendilerini diğer insanları keyfiyetine veya insiyatifine bırakmamış olur. Bu durum kişiler için hızlı çalışma ve iş bitirme anlanımına gelir.  Hızlı gelişen başarı ise kişilerin kendilerine güvenini arttırır.

esen kalın
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...