1 görüntülenme
Atasözleri ve deyimler kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba,

"Zahmetsiz rahmet olmaz" atasözü bize,

Çalışmadan başarı kazanılamayacağını, çalışmadan para kazanılamayacağını anlatmaktadır.

Başka türlü anlatmak gerekirse;

Rahmet Anadoluda yağmurlara verilen isimdir. Yağmur yağmaya başladığı zaman rahmet yağıyor diye ifade edilir. Rahmet allah tarafından yeryüzündeki insanlara sunulan bir lütuftur. İnsanlar bu lütfları hak ettiği için rahmet yağmaya devam etmektedir. Yani rahmet aynı zamanda bereket anlamına gelmektedir.

İnsanlar tarlalarını sürüp, tohumlarını ekip ellerinden gelen hazırlıkları yaptıktan sonra allah kullarının bu çabasını görür ve rahmetini yeryüzüne gönderir. 

Başka bir anlatımla ifade etmek istersek, Kişiler para kazanmak isterse, işlerinde başarılı olmak isterse, derslerinde başarılı olmak isterse ilk önce yapması gerekenlerin başında çalışması gelmektedir. Yani çabalamayan insanların başarıya ulaşması zordur. Bundan dolayı güzel yerlere ulaşmak isteyen insanlar önce çalışır, zahmetlere girer ellerinden geleni yapar. Elinden geleni yaptıktan sonra sonuçları beklemeye başlar.

Üniversite sınavını kazanmak isteyen bir öğrencinin günlük olarak çözmesi gereken soruları çözmesi,bunun için arkadaşları ile eğlenmeye gitmemesi, uykusuz kalması, gözlerinin ve parmaklarının yorulması hepsi birer zahmettir. Bu zahmete katlandığı için üniversite sınavını kazanabilir.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...