1 görüntülenme
Atasözleri ve deyimler kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,

Atasözümüzün bize anlatmak istediği tecrübe: Kişiler kendi imkan ve olanaklarına göre işler yapmalı. Planlamasını elinde bulunan imkanlara göre yapmalıdır.

Atasözünü biraz daha açacak olursak:

İnsanlar yaşantıları sürdürürken birçok çalışma ve tecrübelerden geçer. Bu tecrübeler sonucunda elde ettikleri ve edemedikleri bulunur. Elinde bulunan imkanlara göre kişiler işlere girişir. Bu işlere başlama esnasında planlamalar yapılması işin daha güvenli ve iyi sonuçlanmasını sağlamaktadır. Bu atasözümüz daha çok kişilerin zarar görmesini engellemek için planlama yapmaları gerektiğini ifade etmektedir.

Örnekle açıklayacak olursak, aileler ihtiyaçlarını gidermek için evlerine eşyalarını alır, günlük ihtiyaçlarını gidermeye çalışır. Asgari ücretli bir ailenin alabileceği eşyalar ve günlük ihtiyaçlar belirlidir. Bu ihtiyaçların dışında daha fazla birşeyler almaya başladığı zaman başka ihtiyaçlarını almaktan vazgeçmesi gerekecektir. Eğer borçlanarak birşeyler alınırsa daha sonraki süreçte ödeme güçlüğü oluşur. Borçlar birikmeye başlar. Borç alarak alınacak her türlü ihtiyaç büyük boyutlarda olmaya başlarsa kişi geliri ile giderini ayarlayamamış olur. Yani ayağını yorganına göre uzatmamış demektir.

Başarılar dilerim
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...