1 görüntülenme
Kısa hikayeler kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
UZAY İSTASYONU

Berke'nin ilk yolculuğuydu. Bu yolculuk için üç yıllık eğitim almıştı. Fiziksel, psikolojik ve mekanik anlamda yoğun bir eğitim almış ve bu eğitimlerde başarılı şekilde çıkmıştı. Son görüşmeden sonra uzay istasyonunda bitkilerin yetiştirilmesi kısmında görevlendirilmişti.Bu görev öncelikle istasyonda bulunan görevlileri kurtarma göreviydi. Bitkilerin istasyonda aşırı yayılmasının önlemek Berke'nin göreviydi.

Uzay mekiği uzay istasyonunda yavaş yavaş hareket ederken sarsıldığını hissetti.Yoksa sorun mu var diye düşündü ama yinede heyecanını kontrol etmeyi başardı. Mekik yükselmeye başladığında etrafına bakınmaya başladı. Yavaş yavaş her şeyin geride kaldığını görüyordu.

Etrafına bakınmaya devam ederken birden farklı bir cismin bulunduğu mekiğe doğru geldiğini fark etmişti. Çok hızlı geldiğini görünce çarpışma olacağını düşünerek tekrar gerildiğini hissetti.

Ama unuttuğu bir şey vardı. Uzay mekiğinin hızının çok daha fazla olduğuydu. Uzay mekiğinin uzaya ulaşması on beş dakika sürmüştü. Atmosferden çıkan mekik uzay istasyonuna doğru yöneldi. Mekiğin istasyona kenetlenmesi üç günlük yolculuk sonunda gerçekleşmişti.

Kenetlenmeden sonra istasyona indiklerinde kendilerini karşılayan kimse yoktu. Bu durum diğer astronotlarla birlikte tedirginlik yaşamalarına neden oldu. Astronot kıyafetlerini çıkarmadan koridorda yürümeye karar verdiler. İlerledikçe istasyonun koridorlarında yeşilin hakim olduğunu gördüler. Bu yeşilliği biraz yakından incelediklerinde bunun bir sarmaşık olduğunu ve istasyonun her yerine yayıldığını anladılar. Bu konuda tehlike olup olmadığını anlamak için komuta merkezine doğru gittiler.

Komuta merkezine vardıklarında kapıların sıkışmış olduğu ve diğer görevlilerin kapalı kaldıklarını anladıklarında rahatlamışlardı. Berke sarmaşıkların zararsız olduğunu kollarının kesilmesi gerektiğini söyleyerek herkesi rahatlatır. Sarmaşıkların kollarının kesilmesi ile istasyondaki diğer kişilerin serbest kalmasını sağladılar.

Berke sarmaşığın neden bu kadar yayıldığı konusunda araştırmalarını yapmak için laboratuvara geçti.

İstasyon normal faaliyetlerine dönmüş görevlerini yerine getirmeye başlamıştı.

Başarılar dilerim
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...