1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

YIKILMAK

      Binaları ayakta tutan iskeleti ve sağlam atılan temelidir. İnsanı ayakta tutun ise geleceğe dair umutları, çevresindeki insanlara olan güvenleri ve hayata karşı olumlu bakışlarıdır.

     Hayat mücadelesi içinde yaşayan insanlar daima birilerinin kendisine destek olmasını beklemektedir. Bu beklentisi aynı zamanda kendisi için tehlike oluşturmaktadır. Bunun farkında değildir. Bu eksik farkındalık bazen çok yıkıcı düzeylere ulaşabilmektedir.

     Sevdiklerine güvenme alışkanlığı olan insanlar daima kendilerini teslim ederler. Dostlarını seven insanlar onlara karşı daime kendilerini savunmasız bırakırlar. Dostluk ve sevgi karşılıklı olduğu müddetçe insanlar büyük tehlikeler geçirmemektedir. Keyifli ve mutlu bir süreç oluştururlar.

     Bir tarafın tamamen güvenip kendini teslim ettiği ve diğer tarafın kendi kabuğunda savunmada kaldığı dengesiz ilişkiler tehlikeli sonuçlara gebedir. Kendini korumaya alan kişilerin genelde karşıdakinin teslim olmuş halini yanlış değerlendirebilmektedir. Bu durumda dostluğa değer veren kişilerin duygusal zedelenme oranları yüksek olur. Çünkü teslimiyeti karşılığı güvensizlik, ihanet ve hatta sevilmediği ile yüzleşme durumu olarak ortaya çıkmaktadır.

    Güvenen insanların tek kelime ile yıkıldığı çok olur. Önce karşısındaki kişilerin güvensizliği ile yüzleşilir. Kendisinin kandırılmış olması ile yüzleşme başka bir aşama ve en sonunda hak etmediği bir davranışa maruz kalmış olmanın duygusal ağırlığı ile yüzleşme kaçınılmaz olur. Bütün bu yüzleşmelerin ağırlığı çok fazladır ve bu konuda hazırlıksız olan insan yıkılır. Yıkılması için sadece bir kelime yetmektedir.

    Söylenen bir kelime bütün yaşantının gözden geçirilmesine neden olabilir, değersizlik duygularını ortaya çıkarabilir ve en kötüsü sevilmediği gibi bir duygunun oluşmasına neden olabilir. Bütün bu duygulara hazırlıksız yakalan nice insan yıkılmış gitmiştir.

    Hayatınızda güvenilir ilişkiler kuracağınız insanlarla karşılaşmanız dileğimle..

Esen kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...