Merhaba,
İLETİŞİM ESNASINDA DAVRANIŞLARIN YORUMLANMASI
Karşımızdaki kişilerle konuşurken eğer gözümüzü biraz kısarken aynı zamanda dikkat etmeye başlarsak şüphelendiğimiz bir şeyler mesajı vermiş oluruz. Karşımızdaki bunu fark ederse endişelenebilir yada konuyu değiştirmek isteyebilir.
Konuşma esnasında gözlerimizi yukarı doğru kaydırdığımız sırasında kafamızı biraz yana yatırırsak düşünmeye başladığımızı karşımızdakine anlatmış oluruz. Karşımızdaki düşünmeye başladığımızı anladığı anda anlatımına dikkat etmeye başlıyorsa yanlış bir şeyler söylediğini düşünür. Kendini düzeltmeye çalışır.
Gözlerimizi büyük açtığımız anda şaşırdığımızı göstermiş oluruz. Karşıdaki kişinin daha çok anlatmasını teşvik eder. Daha çok anlatılması daha çok bilginin size gelmesine teşvik edici olur.
Heyecanlandığımız anda önce gözlerimizi hafif kapatır derin bir nefes alırız. Kalp atışlarımız hızlanır nefes alışlarımız arttığı için göğsümüz güçlü bir şekilde inip çıkmaya başlar. Bu durumda karşımızdakine heyecanlandığımızı ve fiziksel olarak kendimizi kontrol etmeye çalışıyoruz demektir. Kişi karşıdakini heyecanlandıran duruma göre yorumlar yapabilir.
Karşılıklı konuşmalar esnasında eğer kişi etrafa bakınmaya başlamışsa karşımızdakini sıkmışız demektir. Ya konuyu değiştirin ya da ses tonunuzu değiştirin. Böylelikle sıkıcı olmaktan kurtulursunuz.
Konuşmalar esnasında eğer kişi size arkasını dönüyorsa konuşmayı hemen kesip başka bir kişiye yönelebilirsiniz. Karşınızdaki kişi sizinle temasta kalmak istemediğini anlatmaya çalışıyor demektir.
İletişimler esnasında esneme hareketi yaparsanız karşınızdakine sıkıldığınızı anlatmaya çalışıyorsunuz demektir. Karşıdaki kişi eğer bunu anlamaktan uzak ise konuyu değiştiren sorular sorabilirsiniz.
Karşınızdaki kişi ile gergin bir iletişim içinde iken kişi kollarını birbirine kavuşturmuş ise savunmada demektir. Yani ne anlatırsanız anlatın dinlemiyor, kabul etmiyor veya savunma hazırlıyor olduğunu bilmenizde fayda vardır.
Başarılar dilerim