1 görüntülenme
Arkadaş davranışları hakkında sorular kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba,

İLETİŞİM ESNASINDA DAVRANIŞLARIN YORUMLANMASI

Karşılıklı konuşmalar esnasında dudakları ısıran kişinin söylemek istediği bir şeyler olduğu fakat söylememek mücadele ettiğini düşünmeliyiz. Biraz konuşmaya teşvik ederek karşıdakini konuşturabilirsiniz.

Karşınızdaki kişi konuşmalar esnasında el kol hareketlerini fazladan kullanıyorsa anlatmak istediklerini tam istediği gibi anlatamıyor demektir. Yani içindekileri veya düşünceleri tam ifade edemiyor demektir. Uygun sorularla konuşmasını sağlayabilirsiniz.

Konuştuğunuz kişi bütün vücudu ile size dönmüş göz teması kuruyorsa sizi dinliyor demektir. Konuştuklarınız ile ilgili sorular soruyorsa etkin dinleyen bir insanla karşı karşıyasınız demektir. Konuşmanın keyfini çıkarın derim.

Karşınızdaki kişi kaşlarını çatmış ise ve hareketlerinde gerginlik hissediyorsanız kavgaya hazır olun derim. Çünkü karşıdaki kişi sizinle kavgayı göze almış demektir.

Karşılıklı oturduğunuz kişi öne eğilerek size yönelmişse sizi ikna etmek istediğini göstermiş olmaktadır. Konuya ve anlatıma çok fazla odaklandığının göstergesidir.

Tokalaşmalar esnasında eğer toka yaptığınız eliniz aşağıya çevirirken kendi elini yukarıda tutmaya çalışıyorsa size karşı üstün olduğunu kabul ettirmeye çalışıyordur. Bu tür kişilerin altta kalmaya veya  yetersizlik duygusuna karşı aşırı hassas olduğunun farkında olmanız gerekmektedir.

Kendi etrafımızdaki özel alanımıza ilk tanışma anında dikkat etmeyen insanların size karşı özenli olmasını beklemeyin.

Yüksek sesle konuşma alışkanlığı olan insanların dikkat çekme eğilimi yüksek olabilir. Sadece belirli ortamlarda (arkadaş ortamları veya kalabalık gruplar) yüksek sesle konuşmayı alışkanlık haline getiren kişilerin dikkat çekmek gibi bir isteği var demektir. Bu kişilere bireysel anlamda yöneldiğinizde rahatlıkla etkileyebilirsiniz.

Alçak sesle konuşanların kendine güven sorunları olduğu düşünebilirsiniz. Bu tür kişilere ilgi göstermeniz onları etkilemeniz konusunda muhteşem sonuçlar verecektir.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...