1 görüntülenme
Fen Teknoloji kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(33.1k puan) tarafından cevaplandı
 
En İyi Cevap

AĞUSTOS BÖCEĞİ

  • Ağustos Böceğinin ismi büyük bir ihtimal ile Ağustos ayında ortaya çıkması ve ötmesinden dolayı bu ismi aldığı düşünülmektedir.
  • Ağustos Böceği hikayedekinin aksine çok çalışkan bir böcek olup yaşamı olan bir ay içinde çok çalışmaktadır. Bu çalışma çok ses çıkarmak ve neslinin geleceği için çiftleşmenin çok olması için uğraşmaktadır.
  • Ses çıkaran Ağustos Böceği erkek olanıdır. Yaşamı boyunca dişilerin ilgisini çekmek ve çiftleşmek için uğraşır. Bu çiftleşme sonrasından ağaç kabuklarının altına ya da toprağa yumurta bırakan dişi Ağustos Böcekleri yaşam süreleri olan bir ayın sonunda yaşamam veda ederler.
  • Döllenen yumurtalar yaklaşık olarak ağaç kabuklarını altında ya da toprak altında 17 ile 18 yıl kaldıktan sonra yumurtalardan çıkarak dünyaya gelirler. Bu döngü 19 yılda bir olduğu için bir yumurtanın Ağustos Böceği olması için 18 yıl beklenir. Tembel olarak değerlendirilmesi herhalde bu zamandan kaynaklanır.
  • Yumurtada kaldıkları süre hesaba katılırsa dünya üzerindeki en uzun yaşayan böcektir.
(3.2k puan) tarafından cevaplandı

Geçenlerde bir yazı okumuştum yıllardır bildiğimiz ağustos böceğinin tembel olması yaz boyunca şarkı söylemesi kışın aç kalması karıncanın çok çalışkan olması Dolayısıyla karşılaştırılması nın yanlış olduğu adı geçen hikayenin bilimsel olarak yanlış olduğu ispatlanmış ağustos böceği Ağustos ayından sonra hayatta kalmıyormuş dolayısıyla da kış için yiyecek biriktirmesinin bir anlamı yokmuş ağustos böceği yumurta şeklinde yaklaşık 17 yıl toprak altında yaşıyormuş ağaçlardan aldıkları besinlerle beslenirmiş Ağustos ayında Toprak yüzeyine çıkıp 4 hafta ömrü varmış bu 4 haftayı eş aramakla geçirirmiş eş bulup çiftleşme yaptıktan sonra ölür kışın yaşayamayacağı içinde yiyecek bulmasının hiçbir anlamı olmazmış Bu da La Fontaine nin hikayesinin haksız olduğunun ispatıymış

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...