1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

CUMHURİYET GÜNEŞİ

         Büyük bir yıkımdan çıkmış, kurtuluş savaşını gerçekleştirmiş ve geleceğe umutla bakmaya başlamış bir ülkenin yönetim biçiminin değişmeye ihtiyacı oluşmuştu.

         Osmanlının yıkımı ile sonuçlanan 1.dünya savaşı aynı zamanda krallıkların tek monarşilerin döneminin bittiğinin ilanıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları yıkılan bu enkazın altından önce vatanı sonra vatandaşı ve en sonunda geleceği kurtardı.

         Tek kişilik yönetimlerin yaşattığı sorunların farkında olan Mustafa Kemal arkadaşları ile birlikte yeni yönetim şeklinin temellerini daha önce atmıştı. 23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştu. Bu meclise çeşitli bölgelerden temsilciler gelmiş ve ülkenin geleceğine yön vermişti.

         29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilanı sadece var olan durumun tüm dünyaya ve vatandaşlara duyurulmasıdır.

         Cumhuriyet aynı zamanda geri kalmış bir toplumun tekrar ayağa kalkmasının temellerini atmıştır. Yapılan devrimler ile geri kalmışlıktan çağdaş bir topluma geçiş hızlanmıştır.

         Günümüzdeki gelinen seviye Cumhuriyetin ilanı ile gerçekleştirilmiştir.  Cumhuriyetin ilanı geri kalmış bir milleti ısıtan bir güneş gibi aydınlatıcı olmuştur.

 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...