1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

İLMİK İLMİK KİLİM

                Kilim yapısı itibari ile milyonlarca düğümün yan yana gelmesi ile yapılmasıdır. Bu düğümlerin ilmik ilmik dokunması süreci uzun ve zahmetli bir süreçten oluşmaktadır.

                Türk toplumunun yapasını incelediğimizde karşımıza tam bir ilmik ilmik birleştirilmiş toplum çıkmaktadır. Bu toplumun birlik olması bir bütün olması kısa sürede gerçekleşmemiştir. Yüzyıllar içinde birbiri ile yoğrulan insanlar sayesinde oluşmuştur.

                Türk toplumunun dokusu oluşturulurken her kültürden bir parçanın desenlerin arasına yerleştirildiğini görürüz. Küçük toplulukların değerlerinin zamanla büyük bir topluluğun değeri şekline dönüşmesi toplumun bütünleşmesini sağlamıştır. Yüzyılların toplumsal iletişimi ve birlikteliği ile günümüz sağlam yapısına ulaşılmıştır.

                Yani ırklar, topluluklar, gruplar zaman içinde bir bütün olmayı başardığı için günümüzün Türk toplumu ortaya çıkmıştır.  Türk toplumundaki bireylerin birbirlerine olan güveni bu birlikteliğin en temel güvencesidir.

Birlikteliğin gücü ile  dışarıdan gelen saldırılara karşı ayakta kalabilmekteyiz. Yüzyılların değerlerinin toplumu bir birine bağlama gücünün etkisi ile günümüzde toplumumuzu bölmeye çalışanlara karşı ortak tepkiler oluşabilmektedir.

Türk toplumunun dokusu ve yapısı ilmik ilmik yüzyıllardın işlendiği için günümüzde daha bir dimdik ayakta kalabilmekte diğer toplumlara örnek olabilmektedir.

Esenlikler dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...