1 görüntülenme
Sosyal Bilgiler kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,

Oyun bir çocuğun hayattan mutlu olmasını ve zevk almasının temel noktasıdır. Oyun oynayan çocuklar öncelikle mutluluğun,keyifli olmanın nasıl bir durum olduğunu tespit etmelerini sağlar. Mutluluk hakkında bilgiye sahip olan çocuklar mutlu olacakları noktaları durumları tespit etmekte daha rahat hareket eder.

Çocukluğunda sorunlarla uğraşan, oyun oynamaya zaman ayıramayan çocukların mutluluk konusunda algısı biraz farklı olmaktadır. Büyüdüklerinde mutluluk ile ilgili algıları farklı olduğu için yeteri kadar mutlu olamadıkları duygusunu yaşarlar. Bu duygu aynı zamanda tatminsizlik duygusunun sürekli yaşanmasını tetikler.

Oyun oynayan çocuklar iletişim, kendini anlatma,arkadaşlık ilişkilerinde küçük nüans farklarını öğrenme noktasında kendini eğitirler. Oyunlar sırasında öğrendiklerini daha sonraki yaşantılarında uyarlayarak kullanmaya devam ederler.

Oyun oynamaktan uzak kalan kişiler kişiler arası ilişkilerde sorunlar yaşar. Empati kurma, karşıdakini anlamak ve küçük nüans farklarını görme noktasında daha zayıf kalmakta ve iletişim konusunda sorunlar yaşayabilmektedir.

Oyun oynamak oyun anında ortaya çıkan sorunları çözmek gibi davranışlar anında çözüm becerisini geliştirir. Oyundan yoksun kalan kişilerde pratiklik daha yavaş işlemekte veya hiç gelişmemektedir.

Oyun esnasında kişiler kendilerini tanır. Zayıf ve güçlü yanlarını görerek kendilerini geliştirme şansına sahip olur. Oyun oynamayan kişilerde kendini geliştirme ve yenileme durumlarında sorunlar yaşanabilmektedir.

Esen kalın
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...