1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

Azdan az çoktan çok gider ifadesi kısaca ; az olan şeyin zararın daha az çok olan şeylerin zararının daha fazla olacağını ifade eder. Bunu bir kompozisyonla anlatacak olursak;

 

AZDAN AZ GİDER

         İnsanlar hayatları boyunca çabalamaları sonucunda birçok eşyaya sahip olabilmeyi başarmaktadır. Bu bazen çok fazla olabildiği gibi bazen de çok sınırlı kalmaktadır.

         İnsanların sahip olduğu eşyalarının oranının çok fazla olması aynı zamanda felaketler karşısında büyük sorunlar yaşamasına neden olabilmektedir.   Bu durumda kişilerin birikimleri eriyip gidebilir.

         Bunu örnek üzerinden anlatmak gerekirse; bir kişinin  on katlı bir apartmana sahip olduğunu düşünelim ve başka bir kişinin tek bir dairesinin olduğunu kabul edelim. Bu iki kişide aynı derecede deprem ile karşılaştıklarında binaları ve dairelerin yıkıldığını varsayalım.

         Deprem sonucunda on katlı apartmana sahip bir insanın kaybı on katlı bir bina olurken tek bir daireye sahip kişinin kaybı tek bir daire olur. İkisinin zararını düşündüğümüzde on katlı binaya sahip olan kişinin zararı çok fazladır buna karşın tek daireye sahip kişinin kaybı tek daire ile sınırlı kalmıştır.

         Yani az  olan maldan az çok olan maldan çok gitmiştir.

 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...