1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

YALAN ve GERÇEK

                İnsanlar bazı durumlarda kendilerini kurtarmak için yalanlar söyler. Bazı yalanların tatlı yalanlar olduğu gibi yalanın meşrulaştığı durumlar bile ortaya çıkmaktadır.

                Yalan söylenmesinin sebepleri çok değişkenlik göstermektedir. Kimisi karşısındakini kırmamak için masum yalanlar söyler. Zarar görmemek için yalan söyleyen çok insan görürsünüz. Zevkine yalan söyleyerek insanlarla alay etmeye başaran inşalara rastlarsınız. Yalanın yalan olduğunu bilmeyen insanlar karşınıza çıkar.

                Yalan söyleniş itibari ile bir gerçeğe dayanmamaktadır. Gerçekle bağı olmadığı için zaman içinde geçerliliğini kaybeder. Geçerliliğini kaybeden yalan ile ilgili konudaki gerçek yüzeye çıkar. Belki söylendiği andaki birçok sorunu çözmüş olsa da gerçek ortaya çıktığında başka bir soruna sebep olur.

                Gerçek ortaya çıktığında söylenen insanlarda kendini aldatılmış, aptal yerine konmuş hissine neden olur. Bu hissi yaşayan insanlar artık yalanı söyleyen ile ilgili güven sorunu yaşar. Her daim bir mesafeleri olur. Bu duygusal anlamda, arkadaşlık ve dostluk anlamında kopuşları meydana getirir.

                Yalanın söylenmesi daha sonraki süreçte arkadaşlıkların, güvenin , sevginin bitmesini göze almak olduğunun farkında olunması gerekmektedir. Çünkü gerçeklerin er yada geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.

Esen Kalın           

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...