1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Misafirlik

Misafirlikten bahsedildiği zaman aklıma hep çocukluğum gelir. Büyük bir aile olarak yaşadığımız için büyüklerimize gelen giden eksik olmazdı. Her daim bir odamız misafirler için boş ve hazır tutulurdu. Misafir geldiğinde tarifsiz bir sevinç kaplardı içimizi ve yaramazlık yapardık.

Bizim aile kültürümüzde misafirler önemli bir yer tutar.  Her Türk gibi bizde bu kültürün içinde yetiştik. Kültürümüzün en önemli unsurlarından biri misafir ağırlamaktır. Misafir ağırlamasını bilmeyen ailelere kimse misafirliğe gitmez. Çünkü her aile bir şekilde başka birilerine misafir olmak durumunda kalıyor. Bu düşünceye sahip olduğumuz için bize nasıl davranılmasını istiyorsa öyle davranıyoruz.

Zorunu misafirlik gibi bir kavram var. Bu daha çok başka yerlerden bizim evimize veya topraklarımıza sığınan insanlar için oluşmuş bir kavramdır. Türk toplumu göçebe bir kültürün etkisinin olduğu bir kültürdür. Bu kültür yapısı içinde sığınan insanın kötü durumda olduğunun bilincinde hareket ederek ona destek vermektedir.  Bunu yaparken çok uzun yılların göç tecrübesi bulunmaktadır. Kavimler göçünden tutun, Bulgaristan göçmenleri , Irak göçmenleri gibi göçler birçok göç tecrübesi hala toplumun hafızasındadır.

Türk kültüründe insan önemli olduğu için insan yapılan her türlü hizmet mutluluk nedenidir. Hem hizmet eden hem hizmet alan bundan büyük keyifler alır.

Benim için bize misafir olarak evimize gelen insanlar genelde tanıdıklarımızdır. Bu tanıdıklarımızı çok uzun süre görmediğimiz için onları görünce içimizde bir coşku patlaması yaşamaya başlarız. Ben bu duygunun o küçük yaşımızda yaşadığımız misafir ağırlama heyecanının kalıntısı olarak düşünmekteyim.

Misafirlerimiz ile hoş güzel vakitler geçirmeye çalışırız. Onların gönüllerini rahat ettirmeye çalışarak mutlu olmalarını isteriz. Onların rahat ve mutlu olması aynı bizim mutlu olmamızı sağlamaktadır.

Misafir olmakta misafir ağırlamakta büyük bir keyif halidir.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...