1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
KAN VERMEK

İnsan hayatı olağan şekilde dışarıdan etkiler olmadığı müddetçe yolunda gitmektedir. Her insan doğar, büyür ve en sonunda hayata gözlerini yumar. Bütün bu süreçlerde yaşantılarını tehdit eden unsurlarla karşılaşsa da bunları yoluna koymasını bilmiştir.

İnsanların hayatını tehdit eden unsurların en başında kazalar ve yaralanmalar meydana gelir. Yaralanan insanların hayati tehlikesi bulunabilmektedir. Bu hayati tehlikelinin olduğu durumlarda insanlar kaderlerine ve hayatlarına yön veremezler çünkü kendilerinin yardıma ihtiyacı vardır. Yerlerinden hareket edemezler.

İnsanların bu zayıf ve çaresiz oldukları bu kaza durumlarında onlara yardımcı bir el uzanması hayatlarını yoluna koymasına yardımcı olur. Kazalarda bu yardımcı el genelde bizler tarafından verilmiş, bağışlanmış kan ile yapılabilmektedir. Yani kan vererek kendine yardım edecek durumda olmayan bir insana yardım elini uzatmış oluyoruz.

Kan verdiğimiz zaman bizim kan oranımızdan azalma miktarı çok düşük olduğu için hayatımız etkilenmemektedir. Fakat verdiğimiz kan eğer bir insanı hayata bağlıyorsa o kişi için çok büyük bir destek olmaktadır. Yani bizim için küçük bir miktar başkası için yaşamak anlamına gelebilmektedir.

Bu açıdan kan vermek başkasına hayat vermek, destek olmak şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanında düzenli aralıklarla kan bağışında bulunmak insanların kendi vücutlarının kan üretim faaliyetlerinde devamlılık sağlamaktadır.Bu devamlılık vücut sağlığı için gerekli bir süreçtir.

Kısaca küçük bir bağış koskaca bir hayatın yola girmesine yardımcı olabilmekte ve hayat verebilmektedir.

Esen kalın
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...