1 görüntülenme
Sosyal Bilgiler kategorisinde (620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                                                                  MİLLİ MÜCADELE

  •  Türkün yazdığı en son destandır Milli Mücadele. Türk halkı yıllardır bir cepheden bir cepheye koşmaktan yorgundur.Yokluk içinde,  silahı olmayan, ordusu terhis edilmiş, vatanın büyük bir bölümü işgal edilmiş bir haldedir. Memleketin yöneticileri ise  makamlarını ve mevkilerini koruma derdindedir. Bütün bu zorluklara rağmen vatanı kurtarmak için ortaya çıkan Mustafa Kemal Paşa'nın arkasına düşmüş ve onun liderliğinde Milli Mücadele adını verdiğimiz bu destanı hep birlikte yazmıştır.

(38.7k puan) tarafından cevaplandı

           Milli Mücadele diğer adı ile Kurtuluş Savaşı Türk halkının kendisini egemenliği altına almak isteyen dünyayı sömüren devletler ve onlarla hareket edenlere karşı yaptığı var olma mücadelesidir. Milli Mücadele dünya üzerinde yaşayan mazlum milletlerin umut ışığı olmuştur. İçinde bulunduğu bütün zorluk ve yokluklara rağmen kendisinden daha güçlü orduları azimle ve kararlılıkla nasıl yendiğini ve bağımsızlığını nasıl koruduğunun hikayesidir. Tarih bir daha tekerrür etmiş ve Türkler tarih sahnesinden silinmemiştir. Bunu en güzel şekilde anlatan Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılan Nutuk kitabında okuruz.

(38.7k puan) tarafından cevaplandı

                                      TÜRK'ÜN VARLIĞINI KORUMA SAVAŞI

            

          Boyunduruk altına alınmak istenen ve bağımsızlığına, özgürlüğüne düşkün olan bir milletin var olmak için  verdiği savaşın adına milli mücadele deriz. Dünyanın sömürge güçlerinin Anadolu'yu ve Türk Halkını sömürme emellerine karşı verdiğimiz kutlu bir savaştır. Zayıflar güçlülere karşı kazanabileceğini gösteren en güzel örneklerin başında gelir. Azmin ve inancın karşısında  hiç bir gücün duramayacağının bizzat uygulanmasıdır. Yani kısaca biz ona TÜRK KURTULUŞ SAVAŞI deriz.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...