1 görüntülenme
Fen Teknoloji kategorisinde (620 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,

TEKNOLOJİ

İnsanlığın gelişimi çok uzun yıllar aldığı bilinmektedir. Taş devrinden yazının bulunmasına, ateşin kontrol edilmesinden tekerleğin bulunmasına kadar geçen süre tahmin edilemez bir zaman sürecini kaplamaktadır.

Tekerleğin bulunması seyahatleri hızlandırmıştır. Bu seyahatler aynı zamanda kültürel taşınmayı hızlandırmış ve kültürlerin birbirleri ile etkileşimini hızlandırmıştır. Ateşin kontrol altına alınması insanların kendilerini daha güvenli hissetmesini sağlamıştır. Ateşle birlikte birçok alet yapma konusunda ilerleme hızlanmış yavaş yavaş teknoloji insanların hayatına hakim olmaya başlamıştır.

Yazının icadı ise insanların hayatını tamamen değiştirmiştir. Yazı ile birlikte teknolojinin aktarımı daha da güçlenmiş ve ilerleme hız kazanmıştır.

Yazıdan sonra gelişme o hızlanmıştır. Tarih öncesi devir, taş devri, ortaçağ, yeniçağ, bilgi çağı, teknoloji çağı derken günümüze kadar geldik.

1800 ve sonrasındaki teknoloji gelişimi o kadar hızlı olmuştur ki bütün insanlık tarihinin tamamından daha fazla gelişim gösterilmiştir.

Günümüzde ise cep telefonundan tutun hayatımızı kolaylaştırın bilgisayarlara kadar birçok gelişim hayatımıza hakim olmaya başlamıştır.

Teknoloji geliştikçe teknolojiye olan bağımlılığımız artmış hatta adım atamaz duruma gelmişizdir.

Bütün bu gelişmeler insanların hayatını kolaylaştırırken farkında olmadan özgürlüğünü elinden almıştır.

Teknolojik gelişimin hiç durmayacağının farkında olsak da istemeden teknolojinin esiri haline geliyoruz.

Esen kalın...
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...