1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK BİR BAŞARIDIR

                Toplumları bir arada tutan insanların bir birine olan bağıdır. Bu bağın kuvvetli olması o toplumun yüzyıllara uzanan bir ömrünün oluşmasını sağlamaktadır.

               Uzun yıllar birlikte olmayı başaran toplumların yapısı incelendiğinde karşımıza barış içinde yaşamayı başardıkları görülmektedir.

              Bunu nasıl başardıklarını incelediğimizde ise karşımıza belli kurallar, ahlak, töre ve birlikte yaşama isteğinin etkili olduğu görülmüştür. Birlikte yaşama isteği ise dışarıdan gelen tehlikelere karşı birlikte hareket ederek korunma  isteği ile paralel gittiği anlaşılmaktadır.

          Uzun yıllar birlikte barış içinde yaşayan devletleri Roma imparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu gibi farklı etnik yapılara sahip olsalar belirlenmiş olan kurallarla, yönetim biçimleri ile varlıklarını sürdürebilmişlerdir. Kendi içinde barışı sağlarken aynı zamanda dünya içinde barışı sağlamış olmaktaydılar.

         Barış içinde yaşamaya alışmış insanlar ve topluluklar genel anlamda çevreleri ile de barış içinde yaşamaya çalışmaktadır. Çünkü barış döneminde yaşanan güven ortamının her yere yayılması durumunda kendi barışlarının da devam edeceğinin bilinci içinde hareket etmektedirler.

Dünya barışının devam edebilmesi için bütün insanların barışın nasıl bir duygu olduğunu yaşaması gerektiğini düşünmekteyim. 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...