1 görüntülenme
Kompozisyon Dünyası kategorisinde (26.6k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

10 KASIM

 

                Bir ulusun etrafında buluşup peşinden gidebileceği lider sayısı tarihte çok azdır. Zaten bunu başaran liderlerin isimlerini daima tarih kitaplarında duymaktayız.

                Mustafa Kemal ATATÜRK  bütün Türk halkını etrafında toplamayı başarmış bir liderdir.  Liderlik vasfı o kadar güçlüydü ki ezilmişlik, sömürülme duygusu yaşayan bütün halkları da etkilemişti.

                10 Kasım evet tarih dünyaya liderlik etmiş olan Mustafa Kemal Atatürk’ün mazlum halkları bedenen terk ettiği gündür. Gelecek için umutlanan insanların liderini kaybettiği bir gündür.  Ayağa kalkan umutların düşüncelerin Atatürk’ün fikirlerinin etrafında toplanması gerektiğinin ortaya çıktığı gündür.

                Atatürk “ Benim vücudum elbet bir gün toprak olacak” demiştir. Bu sarsıcı gerçekliğin etkisi ile kendisinden sonraki süreçlerin devamını sağlayacak adımlar atmış, inkılaplar yapmış ve hedefler göstermiştir.

                Günümüze baktığımızda Atatürk’ün hedeflerinin , inkılaplarının ne kadar önemli olduğu sadece biz Türk halkı değil tüm dünya halkları anmaktadır. Atatürk’ün düşüncelerinin liderliğini kabul etmiş  devletler, halklar  bu düşünceler doğrultusunda  hedeflerine ulaşmaya çalışmaktadır.

                Ne mutlu ki bize , Atatürk gibi bir lidere sahip olmuşuz. Ne mutlu  ki bize ne yapacağımızı belirten bir lidere sahibiz. Ne mutlu kil hala Atatürk’ün sesini duyabiliyoruz.

                10 Kasım 1938 tarihi Atatürk’ü vücut olarak bizden almış ama hepimize bir Atatürk düşüncesi vermiştir. Bu nedenden dolayı her  10 Kasım üzülmekten çok Atatürk’ü anlamaya çalışmak gerektiğini hatırlatan bir gün olarak hatırlanmalıdır.

 

Teşekkür ettim.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...