1 görüntülenme
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

SIDK kelimesi Arapça bir kelime olup, doğruluk, dürüstlük, olduğu gibi görünen, içi dışı bir olan sözüne ve davranışlarına güvenilen anlamındadır. Sıdk vasfını taşıyan insanların sözlerine güvenilir, onlara mallarımız ve canlarımızı emanet ederiz. Bu kişiler verdikleri sözleri tutarlar, Bu kişiler samimi insanlardır, söyledikleri ile yaptıkları birbirini tamamlar..SIDK  vasfı peygamberlerin hepsinde olan vasıflardır.

EMANET kelimesi Arapça bir kelime olup, kendimize ait olan taşınır veya taşınmaz malların korunması amacı veya muhafaza edilmesi için güvenilir kişilere bırakılması veya verilmesine verilen isimdir. Peygamberimiz peygamber olmadan önce Mekke'de insanların mallarını güvenle emanet etmişlerdir. Bu nedenle ona Muhammed-ül Emin ismini vermişlerdir.

İSTİŞARE kelimesi Arapça bir kelime olup, Herhangi bir olayda  ya da yapılacak olan bir işte konuyu bilen kişilerden fikir alınması ve bütün bu fikirleri göz önünde tutarak karar verilmesidir. İstişare yapılacak olan  kişi bir kişi ya da bir heyet olabilmektedir.. Yapılacak olan  istişareler kişinin olaylara farklı gözlerden bakmasını sağlar. Dinimizde yapılacak olan işlerde istişare yapmamızı söyler.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...