1 görüntülenme
Kompozisyon Dünyası kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

tarafından cevaplandı

TEMEL FİKİRLER

                Bu sözün sahibi olan Mustafa Kemal Atatürk bir gün hayatının sona ereceği bilinci içinde hareket ettiğinin en güzel göstergesidir. Kullanmış olduğu ifadesi ile halkını kendi yokluğuna hazırlamaya çalışmıştır.

                Kurtuluş savaşı, Türkiye Büyük  Millet Meclisinin kuruluşu, Cumhuriyetin ilanı gibi aşamalardan geçerek yeni bir devlet kurulmuştur. Bu devletin devamlılığının sağlanması sonraki nesiller tarafından sağlanacağının farkında olunarak İnkılaplar yapılmıştır.  Yeni devletin temelleri  sağlamlaştırılması hedeflenmiştir.

                Atatürk kendinden sonraki nesillere kendi bedeninin önemli olmadığını önemli olanın yeni Türkiye Cumhuriyetinin fikirlerine dikkat çekmiştir. Kendi bedeninden çok Türkiye Cumhuriyetinin önemli olduğunu anlatırken aslında Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu fikirlerin anlaşılmasını istemiştir.

                Cumhuriyetin kuruluş ilkelerinin benimsenmesi ve bu uğurda çaba içinde olunması Atatürk için önemli idi. Cumhuriyetin temel fikirlerinin öncülüğünde yapılacak her türlü ileri yönlü hareketin devletin devamlılığını sağlayacaktır. Bu fikirlerin benimsenmesi ve önemsenmesi ve çabalanması Atatürk’ün Türk gençliğine verdiği en iyi kılavuzdur.

                Atatürk’ün elbet bir gün bedeni yok olacaktı ama önemli olan ortaya attığı fikirler ve bu fikirlerin anlaşılmasıydı. Fikirlerin anlaşılması ise teknolojik ve medeni devletler seviyesine ulaşılmasını sağlayacaktı.

                Atatürk’ün biz gençlerden beklentisi temel fikirlerin anlaşılması ve bu fikirler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyetini en iyi noktaya taşımamızdır.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...