1 görüntülenme
favori şehir tanıtımı kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                                          ANTALYA'NIN  EFSANESİ

  • Antalya şehri günümüzden yaklaşık 2300 yıl önce kurulmuştur. Kuruluşu ile ilgili efsanelerden bir tanesi:
  • Kral Attalos krallığının sınırlarını genişletmek ve daha zengin olmak için sefere çıkan. Amacı deniz kenarında liman olabilecek bir yer ele geçirmektir. Öyle bir yer ister ki dünyada başka bir eşi olmasın bu nedenle komutanına derki "Gidin, bana bu yeryüzü üzerinde öyle bir güzel yer bulun ki, bütün kralların gözü kalsın bu yerde. Kimse gözünü bu yerden ayıramasın. Orada liman şehirleri kuracağım.” 
  • Kral Attalos Bergama Krallığının başında bulunmaktadır.Bergama ordusu yola çıkar ve bütün Ege kıyılarını dolaşırlar ve en sonunda Antalya'nın günümüzdeki yeri olan körfeze gelirler. Körfez manzarası karşısında gözlerine inanamazlar ve hayran kalırlar. Komutan “Şükürler olsun sana Zeus, nihayet Attalos’un şehrini bulduk.” der bunu bütün sesinin yettiği kadar gür olarak bağırır.
  • Daha sonra burada yeni bir şehir inşa edilir. Şehre Kral Attalos'un adı verilir. Çünkü burası onun hayallerinin şehridir. Şehre daha sonraki zaman içerisinde ona hükmeden güce  göre isim değiştir.Türkler tarafından Adalya, Araplar  tarafından Antaliye, Cumhuriyet ilan edildikten sonra ise şehrin ismi Antalya olur

 

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...