1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (5.3k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

VATAN SEVGİSİ

                Dünyada her toplumun öncelik verdiği değerleri bulunmaktadır. Bu değerle kültürden kültüre toplumdan topluma değişiklik göstermektedir.

                Japonlar için onurlu davranış ön planda ve vazgeçilmez bir değerdir.  Almanlar için disiplinli çalışma vazgeçilmez değerdir. Biz Türklerde ise vazgeçilmez değerlerin arasında yer alanlardan biride vatan sevgisidir.

                Vatan sevgisi atalarımız tarafından bizim genlerimize işlemiş bir değerdir. Bu değerin ölçülmesi konusunda ise hiçbir ölçü birimi işe yaramamaktadır. Çünkü gerektiğinde kişiler mallarını vatan için feda eder. Bunun için karşılık beklemez. Kimi insan imkanları ölçüsünde bulunduğu vatanı yüceltmeye çalışır. Onlar için sadece vatanındaki insanların mutlu ve güvende yaşadığını görmek yeterlidir.  Kimi insanımız vardır vatan için canından geçer. Kimi insanımız vardır tankların önüne yatar öleceğini düşünmeden.

                Türk milletinin vatan sevgisini ölçüsü hiçbir zaman bilinememiştir. Bu nedenden dolayı her an her şey vatan için feda edilirken hiç karşılık beklenmemektedir. Çünkü vatan bu millet için kutsaldır. Bu kutsala hiçbir değer biçilmemiştir ve de bu millet böyle bir kutsalın ederini düşünmemiştir.

 Başarılar dilerim

tarafından cevaplandı

 VATAN 

                Vatan sevgimizin ne zaman nasıl ortaya çıkacağını hiçbir zaman bilemeyiz.  Fakat vatan sevgisi daima içlerimizde bir yerlerde gizlidir ve her an harekete geçmeye hazırdır.

                Vatanımızdan uzaklarda dolaştığımız zaman bunu daha iyi hissederiz. Uzun yıllar Almanya’da, Amerika’da veya herhangi bir yabancı ülkede yaşamış insanlarımızın vatanı yürek sızısıdır. Vefat ettikten sonra vatanında toprağa gömülmeyi vasiyet ederler.

                Binlerce kilometre uzakta olunsa da vatan hasreti daima ince bir sızıdır. Bilinir ki orada duran vatan onlara daima sahip çıkacaktır. Annesi babası o topraklarda gömülüdür. Orası vatandır.

                Gurbette olan vatandaşlarımızın hasretlik çekmektedirler.  Vatanlarını hiçbir şeye değişmemeleri vatansızlığın nasıl bir şey olduğunu azda olsa anlayabilmelerindendir. Bizim bunu anlayabilmemiz için illaki vatansız kalmamıza gerek yoktur.

                Vatanımızın bize verilmiş bir lütuf olduğunun farkında olarak hareket ederek vatan sevgisini daha güçlendirebiliriz. Daima vatanı korumak durumunda kalacağımızın bilincinde olmamız vatanımızı korumamız için  güzel bir hazırlıktır.

                Vatan için gerektiğinde canımızı vereceğimizi hissediyor olabilmemiz önemlidir. Çünkü bu bilince sahip olmamız vatanımızı hiçbir şeye değişmeyeceğimizin en güzel belirtisidir.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...