1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

MERHABALAR,

        10 KASIM VE ATATÜRK

        Bütün dünya tarafından liderliğe tartışmasız şekilde kabul edilmiş tek devlet adamına biz ATATÜRK diyoruz. Onlar ise deha demektedir.

        Bütün hayatı boyunca sürekli mücadele içinde geçmiş olan Mustafa Kemal ATATÜRK daimi olarak hep geleceği düşünmüştür. Türk halkının yalnızlığını, ezilmişliğini her gittiği coğrafyada görmüş bunun nedenlerini görmüştü.

        İnsani yönü yüksek olan Türk halkının hep ezilmiş olması ve yok sayılması gibi durumlar Atatürk için dert olmuştur.

        Atatürk bu yüce millete kendi benliğini hatırlatmak için Cumhuriyeti kurmuş, devrimler yapmış ve hep yol gösterici olmuştur. Bu yol göstericiliği günümüzde hala devam etmektedir.

Atatürk’ün milletten istediği kendine gelmiş olması isteği sürecini 10 Kasım 1938 yılından itibaren bizzat gözlemleyememiştir. Bu tarih Türk milletinin Atatürk’ü bağrına bastığı gündür.

Atatürk’ün vefatından sonra Türk milleti durmamış çağdaşlaşma ve medeniyetleşme savaşına devam etmiştir. Bu savaş Atatürk’ün yol göstericiliğinde devam etmektedir.

Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım 1938 onun yapmak istediği hedeflerin bayraktarlığını halkına verdiği gün olarak tarihe geçmiştir.

       

Başarıl dilerim.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...