1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba,

Yengece 'Niçin yan yan gidersin?' demişler: cevabı ise "serde kabadayılık var" demiş.

Yani yengecin cevabına baktığımızda yan yürümesinin temel sebebinin dışında bir cevap vermiş olduğunu görürüz. Yengecin doğal özelliklerinden birisi yan yürümesidir. Fiziksel özelliği buna uygun olduğu için bu şekilde hareket etmektedir.

Yengeç doğal olan davranışını kabullenmemiş olduğu için bu durumunda hoşlanmadığı için o davranışını yüceltmeye çalışmıştır. Yücelterek içinde yaşamış olduğu eziklik duygusunu daha güçlü bir duygu ile değiştirmeye çalışmıştır.

Kabadayılık toplum tarafından olumlu değerlendirildiği için toplumun beğenebileceği bir cevapla  yapısındaki farklılığı yüceleştirmiştir.

Esen kalın

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba,

Yengece 'Niçin yan yan gidersin?' demişler: cevabı ise "serde kabadayılık var" demiş.

Başka bir bakış açısı ile bunu değerlendirme gerekirse,

Kişiler hayatlarında yaptıkları davranışlar veya eylemler hakkında farklı yorumlar getirebilmektedir. 

Yaptığı davranışların veya kararların sonuçlarının yanlış olacağı ortaya çıkmış olmasına karşın bu kararlarından vazgeçmeyi kendilerine yediremeyen kişiler basit bir savunma ile inatlarının devam edeceğini anlatmaya çalışırlar.

"Serde kabadayılık var" cevabını verdiği andan itibaren yanlışta olsa ben bu kararı uygulamaya devam edeceğim demektedir Doğrusu ile yanlışı ile ben bu kararın arkasındayım ve sonuçlarına katlanacağım demektedir. Kabadayı verdiği sözü tutar. Verdiği kararlardan vazgeçmez. 

Esen kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...