1 görüntülenme
Kompozisyon Dünyası kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

                Toplumların gelişmesinin temelinde daima eğitim bulunmuştur. Eğitime önem verin toplumlar büyük devletler kurmuş, birçok millete hükmetmiştir.

                Eğitimin güçlü şekilde olabilmesi, bilgilerin sağlıklı şekillerde aktarılabilmesi eğitim orduları tarafından yapılmaktadır. Bu eğitim ordularının sağlıklı şekilde yetiştirilmesi, vatan millet sevgisi ile dolu hareket edebilmesi önemli sonuçları ortaya çıkarmaktadır.

                Eğitim ordularının neferlerinden biri de öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz kendi eğitim dönemlerinden itibaren bilgileri depolamaya başlar. Üniversite yıllarında bu depolanan bilgiler en son zirvesine ulaşır ve en sonunda öğretmen olarak öğrencilerin karşısına çıkarlar.

                Bütün öğretmenlerin bildiklerini karşıdaki öğrencilere nasıl aktaracağı konusundaki heyecanının daima ilk öğretmen olduğu günkü gibi kalmaktadır. Çünkü öğrenilen bilgilerin düzgün aktarılması, bilimsel düşünmeyi becerebilen öğrencilerin yetiştirilmesinin kendisine bağlı olduğunun bilincindedir.

                Öğretmenlerimizin bu heyecanın daha uzun süreli şekilde canlı kalabilmesi ise başarılı öğrencilerin ulaştığı başarılı noktalardır. Her başarılı öğrenci öğretmeni için gurur kaynağı olur. Aynı şekilde her başarılı öğrenci daima şu kelimeyi kullanır. İyi ki öğretmenimle tanışmışım. İyi ki hayatıma girmiş. Onun bana verdiği çalışma azmi ve bilgilerle bu noktaya gelebildim düşüncesine sahiptir.

                Öğretmenlerin en büyük hediyesi başarılı öğrenciler ve kendilerine saygı duyan bir nesildir. Öğretmenler günü ise sade küçük bir kıvılcımdır. Öğretmenlere öğretmen olduklarının hatırlatılması ve bunun önemli olduğunu gösteren bir gündür.

                Öğretmenlerin  öğretmenler günü isimli bir günde anılmasına ihtiyaç yoktur. Öğretmenler öğrencileri tarafından daima hatırlanırlar. Bu hatırlanma her günün öğretmenler günü şeklinde geçmesine yeterlidir.

Esen Kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...