1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(26.6k puan) tarafından cevaplandı

ANLAMAK

                Beni anlamak kelimesini duyduğum zaman aklıma ilk gelen Atatürk tarafından söylenmiş şu sözcüktür. “ Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız kafidir.”

                Yani birilerini anlamak istiyorsak öncelikle karşımızdaki kişinin fikirlerini bilmeliyiz. Yani fikirlerini bildiğimi bir insanın neler yapmak istediği konusunda daha sağlam dayanaklarımı olur. Fikirler ile davranışlar veya uygulamalar uyum içinde ise o kişiyi anlamak daha kolaylaşmaktadır. Çünkü tutarlı olduğunu düşündüğümüz için karşımızdakinin davranışlarının sonuçlarını görme şansını elde ederiz.

                Duyguları anlamak ise biraz daha zordur. Çünkü duyguların değerlendirilmesi kişilerin kendi özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Kişiden kişiye ayrı bir değer olarak ortaya çıktığı için karşıdakini anlamak zor olabilir. Fakat duyguları anlamada tutarlı sonuçlar elde etmenin yollarından biride fikirler ile davranışlardır.

                Atatürk’ün dediği gibi fikir ve duygularımı bilmeniz kafidir. Fikirlerin oluşmasını sağlayan duygulardır. Duygular hangi noktaların önemli olduğunun sinyalini verir. Bu sinyali takip etmeye başladığınızda fikirleriniz ortaya çıkmaya başlar. Fikirleriniz ortaya çıktıkça bunların uygulanması aşamasına geçersiniz.

                Kısaca, fikirler ve uygulamaların doğrultusunda duyguların etkili olduğunu bildiğimiz müddetçe karşımızdaki insana anlamak biraz daha kolaylaşmaktadır.

                Tamamen tanımak ise o biraz zaman ve anlama isteği ile doğru orantılıdır.

Esen kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...