ZARARINA ALIŞKANLIK
Zararlı alışkanlıkların tamamı insanlara bir şekilde zarar verir. Bunun alışkanlığın özelliklerine göre değiştiği bilinmektedir.
Madde kullanıma alışmış bir insanın vücudunun gördüğü zararlar onarılması zor durumlar yaratmaktadır. Zihinsel anlamda beyin hasarları, ciğer hasarları ve kalp hasarları ile birlikte çok ağır sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bu zararlardan sonra kişi kendini düzeltmeye çalışmak istese dahi vücudun aldığı zararlar yapısal olarak kendini gösterir.
Alkol kullanan kişilerde aynı madde kullanımı gibi ağır sonuçların çıkmasına neden olmaktadır. Alkolün etkisi çok uzun zamanlarda ortaya çıkar. Her alkol alımında beyin hücrelerinde ölümler daha da hızlanır. Alkol bu anlamda insanlara daha yavaş zarar verir. Alkolün bağımlılığı yavaş yavaş ortaya çıktığı için zararları daha geç ortaya çıkar. Ortaya çıktığında ise kişiler yeterli zararı almış olurlar.
Kumar alışkanlığı ise kişilerin yaşantılarını olumsuz yönde etkilemektedir. Daima daha önce kaybedilmiş bahislerin zararını bir gün çıkaracağına olan inancın etkisi ile sürekli oynama isteğinin tetiklendiği bir bağımlılıktır. Bu bağımlılık uzun süreye yayıldığında kişilerin maddi durumlarına zarar vermektedir.
Kumar oynayan kişilerin maddi alım güçleri zayıflar. Maddi anlamda zayıflamak demek daha sonraki ihtiyaçların karşılanamaması ve elde avuçta bulunanın kaybedilmesi anlamına gelmektedir. Maddi anlamda zayıflayan kişiler daha rahat hayat yaşayacak konumdan daha kötü durumlara geçerek sürünmeye devam ederler.
Kötü alışkanlıklar her daima insanlar ve diğer canlılar için zararlı sonuçlar doğurur.
Esen kalın