1 görüntülenme
Tarih kategorisinde (32.2k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(38.7k puan) tarafından cevaplandı
  • Yaklaşık olarak İpek Yolu ile aynı yerde başlar ve aynı yerde biter. Fakat bu iki nokta arasındaki yol farklıdır, bu yüzden bu iki yol farklı isimler almıştır. İpek Yolu'nda genelde ipek ve ipekten yapılan ürünler taşındığı için bu yüzden bu ismi aldıklarına göre Kürk Yolu da yine ismini bu yolda taşınan ürünlerden almıştır: kürk.
  • Kürk Yolu Don Nehri civarında başlar. Bu yol uzanır ve daha sonra Çin'e uzanır.
  • Çeşitli hayvanların kürkleri bu alanda taşınırdı.Örnek olarak tilki, kunduz ve sincap kürkleri örnek verilebilir.
  • Kürk Yolu'na hakim olan ülkeler ticaret alanında birçok ülkenin güvenini kazanmış ve böylece ekonomik gelir sağlamışlardır.
(26.6k puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,

Kürk yolu daha çok bugünkü Rusyanın bulunduğu bölgeden başlar. Çine kadar uzanır. İpek yolu ile paralellik gösterir fakat daha çok kuzeydedir. İpek yolu ipek taşındığı için bu ismi almıştır.Kürk yolu kürk taşındığı için bu ismi almıştır. Daha çok kürklü hayvanların olduğu soğuk bölgelerdeki hayvanların avlanması ve kürklerinin kurutulması sürecinden sonra bu kürklerin doğudan batıya taşınması için kurulmuş bir ticaret yoludur.

Tilki,kunduz, sincap, sansar, vaşak, geyik, gelincik, ayı gibi kürklü hayvanların kürkleri bu ticaret yolunun mallarını oluşturmaktadır.

Kürk yolu ticareti hareketli tuttuğu için çoğu devlet tarafından kontrol edilmek istenmiştir.Bunun için savaşlar olmuş hakimiyetleri altına almıştır.

Asya hun devleti, Kök  Türk devletleri, Uygurlar,Hazarlar, Osmanlı bu yola hakim olmuş birkaç Türk devletidir.

Esen kalın
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...