1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                          KIZLARHİSARI EFSANESİ

Bu efsanenin geçtiğine inanılan yer inanılan yer Aydın ili sınırları içerisinde yer alan Alabanda şehridir.

Zamanının birinde alabanda da yaşayan ve buralara hükmeden bir kral yaşamaktadır. Kralın güzeller güzeli bir kızı vardır. Kralın kızına herkes hayrandır. Alabanda da yaşayan iki delikanlı kralın kızına  talip olurlar. Kral kızına birden fazla kişinin talip olması sebebi ile ortaya çıkan bu sorunu çözüme ulaştırmak için bir çözüm üretir.

Kral delikanlılardan birinden şehre bir senato binası yapmasını diğer delikanlıdan ise şehre su getirmesini ister. Yarışmanın tekbir kuralı vardır. Yarışma aynı anda başlayacak ve işlerden bir tanesi bitince yarışma sona erecektir. Yarışmayı kazanan delikanlı kralın kızı ile evlenecektir.

Yarışma başlar ve delikanlılar son hız çalışmaktadırlar. Bir süre sonra şehre su getirecek olan delikanlı daha hızlı işin büyük bir bölümünü bitirmektedir. Bu durumu gören ve daha geride olan senatoyu inşa eden delikanlı buna karşı bir plan uygular.

Para verdiği kişiler su getirmek için kemer yapan delikanlının yarına gelirler ve senato binasının yapımının bittiğini söylerler, kendisinin yarışmayı kaybettiğini söylerler. Buna çok üzülen delikanlı elindeki balyozu havaya fırlatır. Yukarı fırlatılan balyoz delikanlının başına düşer ve delikanlı ölür. Yarışmada tek başına kalan diğer delikanlı yarışmayı kazanmış olur.

O zamandan beri şehirdeki senato binasının adı KIZLARHİSARI olarak kullanılmaktadır

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...