1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (33.1k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

DOKUNDUĞU HER ŞEY ALTIN OLAN KRAL MİDAS

Bu efsanenin kahramanları Frig Kralı Midas ve Yunan mitolojisinde  Şarap Tanrısı olan Dionisos'tur.

 Frig Kralı Midas'a misafir olan Şarap Tanrısı Dionisos Kral Midas'ın kendisine göstermiş olduğu misafirperverlikten çok memnun kalmıştır. Kral Midas kendisine yeryüzünde bulunan bütün yiyecekleri olduğu sofralar kurmuş, dünyada eşi benzeri olamayan hediyeler vermiştir.

 Şarap Tanrısı Dionisos memnuniyetini göstermek için Kral Midas'a bir hediye vermek ister ve bir dilek hakkı olduğunu ne isterse onu gerçekleştireceğini söyler. Kral Midas'ın altına karşı bir zaafı vardır. Altından yapılan eşyaları çok sevmektedir. Bütün eşyalarının altından olmasını istemektedir.

Dokunduğum her şeyin altın olmasını istiyorum der. O andan itibaren dokunduğu her şey altın olmaktadır. Tahtına dokunur altın olur, kılıcına dokunur altın olur, masaya dokunur altın olur. Bu arada susadığını hisseder, kadehi alır kadeh altın olur. Su testisine dokunur, testi içindeki su ile birlikte altın olur. Meyve yemek ister dokunduğu meyveler altına dönüşür o anda bu işte bir yanlışlık  olduğunu anlar. Altın hırsının kendisini nasıl bir duruma düşürdüğünü anlar.

 Şarap Tanrısı Dionisos'tan kendisini eski haline dönüştürmesini ister.  Şarap Tanrısı Dionisos Kral Midas'ı eski haline dönüştürür.

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...