1 görüntülenme
Edebiyat kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                             KIZ KULESİ EFSANELERİNDEN BİR ÖRNEK

  • Anlatacağımız bu örnek  Kız Kulesi efsanelerinin Türk versiyonu gibidir.
  • Battal Gazi'nin en büyük amacı İstanbul'u feth etmektir. Bunu gerçekleştirmek için Anadolu'dan gelir ve İstanbul'u kuşatmak için çalışmalara başlar. Fakat Üsküdar'a bulunan   kulenin önüne gelir. Kulede yaşayan kızı görünce kıza aşık olur.
  • Kız Kulesinde yaşayan kız Üsküdar tekfurunun güzeller güzeli kızıdır. Battal Gazi'nin İstanbul'u kuşatmak için geleceği haberini alır ve hazinesinin ve güzeller güzeli kızının Türklerin eline geçmemesi için Üsküdar sahilinde bulunan kuleye hapseder. Kulenin önüne gelen Battal Gazi kıza aşık olunca  İstanbul'u kuşatma amacı kalmaz. Kulenin önüne karagah kuran Battal Gazi yedi yıl sonunda bir gece kayıkla kulede bulunan  hazineyi alır ve tekfurun kızını kaçırır. Bu olaydan sonra bu kuleye KIZ KULESİ  adı verilir.
(33.1k puan) tarafından cevaplandı

                                                      KIZ KULESİ YILAN EFSANESİ

  • Zamanın Bizans İmparatorunun hiç çocuğu olamamaktadır. Yıllar sonra bir kızı olan imparator bütün ülkede şenlik yapılmasını emreder. Sarayda yapılan eğlence sırasında eğlencede bulunan kahinlerden bir tanesi imparatora kızının 18 yaşına geldiği zaman bir yılan tarafından sokulacağını ve prensesin öleceğini kehanetinde bulunur.
  • Prenses büyür çok güzel dillere destan bir kız olur. Prenses için söylenen kehanetin önüne geçmek isteyen imparator Üsküdar'da sahilde bulunan kayalığın üzerine bir kule yaptırır. Bu kuleye sadece kayık ile gidilebilmektedir. Prenses burada yaşamaya başlar. Yılanların suyu aşıp kuleye gelemeyeceği düşünülmektedir.
  • Prenses 18 yaşına bastığı gün babası tarafından kendisine gönderilen meyve sepetinin içinde bulunan yılan tarafından sokulur ve prenses ölür. Bu olaydan sonra bu kuleye KIZ KULESİ adı verilir.
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...