Merhabalar,
Dilin Korunması
Günümüzde iletişim hızının çok yüksek olması ile birlikte kültürler arası geçişler, aynılaşmalar çok hızlanmıştır. Bu kültürel geçişler tek tek kültürleri tehdit ettiği kadar küresel bir kültürün oluşmasına temel oluşturmaktadır.
Bu geçişlerin farkında olmak ve kültürel yaşantıyı korumak gerektiğinin bilinci olan bireylerin yetiştirilmesi Türkçemizin ve kültürümüzün ayakta kalmasını sağlayacaktır. Ayakta kalan bir Türkçe kültürümüzün ve bağımsızlığımızın garantisini oluşturacaktır.
Bilinçli bireyler oluşturma aşamasında Türkçenin kullanılması konusunda hassasiyetler oluşturulmalı ve herkes konuda teşvik edilmelidir. Kişiler kullandıkça dil kendini korumaya almış olacaktır. Dilde sadeleşme ve yabancıların etkisinin kırılması için toplumun gözü önünde olan sanatçılar, politikacılar, öğretmenler, kamu görevlileri gibi birçok grup konuşmalarında Türkçemizi düzgün şekilde konuşmalıdır. Şive, ağız gibi unsurların çok kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Şive ve ağızların çok kullanılması diğer dillerin Türkçemize yerleşmesine zemin hazırlamaktadır.
Günlük yaşantımız içinde yabancı dil kullanılmaması konusunda daha hassas olunmalı ve dikkat edilmelidir.
Türkçe dilinin bağımsızlığımız ile alakalı bir süreç olduğunun farkında olarak Türkçemizi özenli kullanmaya dikkat etmeliyiz.
Dost kalın