1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

Türk milleti Türk kimliğini almadan öncede ve aldıktan sonrada daima olarak devlet kurmuş ve bağımsız yaşamak için bedeller ödemiştir.Bağımsızlık algılayışı normal insanların doğasında bulunmakla birlikte bunu savunma gücüne göre kişiler bağımsız veya köle olarak yaşamaya devam eder.

Toplumların bağımsızlık belirtileri içinde kültürel varlıklar bulunmaktadır. Bu kültürel varlıkların arasında yaşayan bir canlı olan dil  kültürüde bulunmaktadır. Dil toplumun bağımsızlığının sürekli olmasını sağlayan bir unsurdur. Dilin diğer dillerin etkisinde kalması toplumun bağımsızlığı konusunda sorunlar olduğunu ve kültürün tehlikede olduğunun göstergesidir.

Türk milleti özgür ve bağımsız yaşama bilincinin gelişmesi süreçlerinde dilinin yabancı dillerin istilasında kaldığını farkında olmalıdır. Bu farkındalık süreci zamanla dil alanında kendini gösterecektir.  Yabancı dillerin etkisinin kırılması, yabancı kelimelerin Türkçemizden ayrıştırılması  bağımsızlığımızı perçinleyecektir.

Bağımsızlık doğrultusunda kültür aktarımının güçlü olması için yabancı dillerin istilasından korunmuş bir Türkçeye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilince sahip yetişmiş akademisyenlerin olması, gençlerin bu uğurda çabaları ile Türkçemizin bağımsızlaşması sağlanacaktır.

Bir dilin kendine özgü olması ve yabancı kelimelerden arındırılmış olması bağımsızlığın en güçlü göstergesidir.

Dost kalın

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...