1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

KOMŞULUK

         Türk kültür yapısında sosyal yaşam ve özellikle komşuluk ilişkileri ön plandadır. Çünkü komşu demek aynı zamanda güveneceğin insanlar demektir. Komşu demek aynı zamanda ilk yardıma koşan demektir.

         Toplumumuz komşuluk ilişkilerine çok değer vermiştir. Bu konu ile ilgili olarak atasözlerimiz bile vardır.  “Komşu komşunun külüne muhtaçtır.” , “Ev alma komşu al.” Gibi ifadelerle komşuluğun önemini vurgulamıştır. Bu komşuluk ilişkileri çok uzun yıllar devam etmiştir. Günümüze geldiğimiz de ise şehir yaşantıları ve çok fazla katlı binalarda insanların yaşaması bu ilişki ağını zorlaştırmıştır.

         Günümüzde çok kalabalık apartmanlarda sadece kendi katındakilere tanıma şansımız olabiliyor. Şanslı isek ve uzun süreli bir apartman hayatımız olacak insanlarla tanışırsak bu ilişkiyi biraz yaşayabiliriz.

Kiracılık sisteminin olduğu apartman ilişkileri genelde komşuluk ilişkilerini zayıflatmakta hatta hiç oluşmamasına neden olabilmektedir. Kiracının geçici olması olasılığı komşuluk ilişkisinin gelişmesini engellerken aynı zamanda güven sorununu ortaya çıkarmaktadır.

Günümüzde çok katlı bina oranlarının düşürülmesi , apartmanda yaşayan insanların kaynaşacağı küçük toplantıların yapılması belli bir oranda komşuluk ilişkilerinin gelişmesine yardımcı olabilir.

 

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...