1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (32.2k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(32.2k puan) tarafından cevaplandı
İNTERNET, DOĞRU BİLGİ, KÜTÜPHANE, BİLGİ, KİTAP
(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhaba,

İNTERNET VE KÜTÜPHANE

                Toplumların gelişmesinde, ilerlemesinde eğitim süreçlerinin çok büyük etkisi bulunmaktadır. Bu eğitim süreçleri birçok şekilde olabilmektedir.   Eğitim süreçlerinin en önemli ayağı ise doğru bilgiye ulaşabilmektir.

                Doğru bilgi kaynaklarından birisi okulda öğretmenlerdir. Okul dışında hayat tecrübesini kazanmış kişilerdir. Günümüzde en çok kullanılan bilgi kaynağı ise internet ortamıdır. İnternet ortamındaki bilgilerin tamamı doğru bilgi değildir. İnternetten alınan bilgilerin iyi bir akıl süzgecinden geçmesi gereklidir.

                Doğru bilgiye ulaşmada diğer kaynak ise kitaplardır. Kitaplar yazılı oldukları için hangi bilgiyi nerden aldığınızı gösterebilir uydurmadığınızı kanıtlamanız kolay olur. Bu kitapların toplu halde bulunduğu yerler ise kütüphanelerdir. Kütüphaneler kişilere çok fazla çeşitlilik sunabilmektedir.

                Kütüphaneler günümüzde binaların içine sıkıştırılıp kalmamış günün şartlarına uymaya başlamıştır. Birçok kitap taranarak internet ortamındaki oluşturulmuş olan kütüphanelere yüklenmiştir. Yani fiziki olarak kütüphaneye gitmeden yine kütüphanedeki doğru bilgiye ulaşma şansımız oluşmuştur.

                Sanal kütüphaneler  gerçek kütüphanelerin duygusunu yaşatamasa da insanlara en azından alternatif oluşturma şansı tanımıştır.

Bu nedenden dolayı kütüphaneler geçmişte kalmış diyemeyiz. Çünkü bir tuşla bütün bir kütüphaneye ulaşabiliyoruz.

Başarılar dilerim

Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...