1 görüntülenme
Türkçe kategorisinde (38.7k puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

(32.2k puan) tarafından cevaplandı

Merhabalar,

YAZI OLMASAYDI

        İnsanların bilgilerini aktarabildikleri en güçlü araç yazılmış kitaplar veya dokümanlardır.

        İlk yazının icadı ile birlikte insanların gelişimi hızlanmıştır. Çünkü bilgi birikimleri bir sonraki nesillere aktarılarak aynı hataları yapmaları engellenmiştir. Aynı hataları yapmamak gelişimin hızlanmasında büyük güç oluşturmuştur.

        Yazı olmasaydı günümüz teknolojisine hala ulaşamamış durumda olurduk. Aktaramadığımız her bilgi kaybolurdu. Aynı bilgiyi bulmak belki imkansız olacaktı.

        Yazı olmasaydı uzaktaki sevdiklerimize kendimizi hiç anlatamazdık. Söylediğimiz her şey değişmiş şekilde onlara ulaşıp yanlış anlaşılmalara neden olabilirdi.

        Yazı anlatılmak iletilmek isteneni en iyi iletme biçimidir.

 

Başarılar dilerim

(33.1k puan) tarafından cevaplandı
  • Yazı olmasaydı en önemlisi bu satırları yazamazdım. Size hiç bir bilgiyi  aktaramazdım. Sizlerde benden öğreneceklerinizi öğrenemezdiniz. Yani bilgi birikimi olmazdı.
  • Bilgi birikimi olmayınca bilim olmazdı. Bilim olmayınca gelişme olmazdı. Gelişme olmayınca bizlerde Amazon ormanlarında yaşayan daha yeni bulunan kabileler gibi ilkel bir şekilde yaşardık.
  • Yazı olmasa kitaplar olmazdı. Kitaplar olmayınca yeni bir şeyler öğrenemezdik. Kütüphaneler olmazdı. Edebiyat eserleri olmadı. Edebiyat eserleri olmayınca sinema, tiyatro olmazdı.
  • Yazı olmayınca  yani hayatımızda var olan  bir çok şey  olmazdı.
Hoş geldiniz, Amacımız Farklı bakış açısı ile sizlere yol göstermek
...